Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfond

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En fond du kan ha i fisksoppa, Har du sparat skal från räkor kan du även ha i dem i fonden. Bra när den är helt utan tillsatser.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj fiskskroven ordentligt i kallt vatten. Om du tar med huvudet måste gälarna avlägsnas annars blir fonden besk. Grovhacka löken till fonden. Finhacka vitlöken. Skär morot och rotselleri i stora bitar och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter. Låt lök, morot och rotselleri svettas någon minut och tillsätt sedan fiskbenen som sedan får fräsa med i ca 1-2 minuter på medelhög värme. Fyll på med vatten så att benen täcks. Tillsätt lagerblad, timjanskvistar och salt. Låt fonden koka samman på medelhögvärme i ca 10 minuter utan lock. Skumma av under tiden. Låt fonden dra i en halvtimma under lock och sila sedan av vätskan. Låt fonden reducera ner genom att låta den koka en ca ½ timme utan lock. Häll upp fonden i 3 burkar som du kan frysa in. Håller i ca 3 månader i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.