Instruktioner
Skölj fiskskroven ordentligt i kallt vatten. Om du tar med huvudet måste gälarna avlägsnas annars blir fonden besk.
Grovhacka löken till fonden. Finhacka vitlöken. Skär morot och rotselleri i stora bitar och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter.
Låt lök, morot och rotselleri svettas någon minut och tillsätt sedan fiskbenen som sedan får fräsa med i ca 1-2 minuter på medelhög värme.
Fyll på med vatten så att benen täcks. Tillsätt lagerblad, timjanskvistar och salt. Låt fonden koka samman på medelhögvärme i ca 10 minuter utan lock.
Skumma av under tiden. Låt fonden dra i en halvtimma under lock och sila sedan av vätskan.
Låt fonden reducera ner genom att låta den koka en ca ½ timme utan lock.
Häll upp fonden i 3 burkar som du kan frysa in.
Håller i ca 3 månader i frysen.