- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Vår familjs favorit fiskrätt. Snabblagad och mycket god!
Jag gör den oftast glutenfri med fiberhusk.
Instruktioner
- Fiskfrikadeller:
Hacka fiskköttet fint i en mixer eller matberedare.
Skala och finhacka löken.
Fräs löken.
Rör samman fiskkött, lök, ägg, ströbröd, dill, salt och peppar till en färs.
Om det finns tid mår färsen bra av att vila i kylskåpet 1/2 timme. Då håller den ihop bättre.
Forma färsen till små "biffar", ca 1 ½ cm tjocka.
Värm olja i en stekpanna.
Stek dem 7-8 min runt om på jämn värme.
- Glutenfri; Byt ut skorpmjölet mot 1-2 msk fiberhusk och se till att smeten får vila ,rör om.
- Såsen:
Rör ihop gräddfil, dill, socker och senap.
- Serveras tillsammans med kokt potatis och rivna morötter .
- Frikadellerna går utmärkt att frysa!
Publicerat den
8 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ett recept från matklubben men du har väl redan gjort maten
Supergoda! Jag gör denna såsen till andra fiskrätter, men brukar ha i lite finhackad rödlök och kanske gräslök! / Stora åderbråcket