Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfrikadeller med potatis och kall sås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vår familjs favorit fiskrätt. Snabblagad och mycket god! Jag gör den oftast glutenfri med fiberhusk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fiskfrikadeller: Hacka fiskköttet fint i en mixer eller matberedare. Skala och finhacka löken. Fräs löken. Rör samman fiskkött, lök, ägg, ströbröd, dill, salt och peppar till en färs. Om det finns tid mår färsen bra av att vila i kylskåpet 1/2 timme. Då håller den ihop bättre. Forma färsen till små "biffar", ca 1 ½ cm tjocka. Värm olja i en stekpanna. Stek dem 7-8 min runt om på jämn värme.
  2. Glutenfri; Byt ut skorpmjölet mot 1-2 msk fiberhusk och se till att smeten får vila ,rör om.
  3. Såsen: Rör ihop gräddfil, dill, socker och senap.
  4. Serveras tillsammans med kokt potatis och rivna morötter .
  5. Frikadellerna går utmärkt att frysa!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gostawoxblom 5 mars 2012

    ett recept från matklubben men du har väl redan gjort maten

  • vackernova 3 juni 2012

    Supergoda! Jag gör denna såsen till andra fiskrätter, men brukar ha i lite finhackad rödlök och kanske gräslök! / Stora åderbråcket

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.