Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en super rätt både till vardags och fest

Ingredienser

Instruktioner

Koka torsken. Smörj en ugns form. Lägg fisken i botten på formen. Skala räkerna men spara huvuden och romen i en kastrull sjud detta sila av. Smält margarinet och tillsätt vete mjölet,fonden från räkorna och lite mjölk så pass att det blir en lite tjockare sås typ stuvning tillsätt ett pkt dill och salt o peppar. Klipp räkerna i bitar och strö över fisken. Slå såsen över gratängen och strö på riven ost. In i ugn på 225gr tills osten fått fin färg.. Serveras med ny kokt potatis och citron skivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mejolina 3 november 2008

    Jag är ingen fiskälskare men ger mig på det då och då. Detta var en en riktig höjdare, normalt så brukar det börja växa i munnen efter en stund när jag äter fisk men inte denna, tog t.o.m. påfyllning. KANON!!!!! Tror att räkorna var piffen. Det var lite bök med räkskalandet men värt det. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.