Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb och enkel!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Koka fisken i en kastrull med vatten, salt och vitt vin. (ta ca 1/2 dl vin). Låt koka tills fiskköttet är vitt. Under tiden som fisken kokar så gör du såsen. Smält lite smör i en kastrull och smält sedan ner smöret. Häll över resten av vinet och låt det puttra lite. Sedan häller du över all mjölk och vispar ordentligt. Låt såsen koka i några minuter så att mjölsmaken försvinner. Salta och peppra. Smula ner trattkantarellerna och låt det sjuda i 5-7 minuter. Häll av allt vatten från fisken. Lägg fisken i en gratängform och strö gräslöken över fisken. Häll såsen över och avsluta med lite riven ost. Sätt in det i ugnen i 20-30 minuter tills gratängen fått färg. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.