Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegott recept från hemkunskapen. Har gjort om det lite efter egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250 grader.
  2. Skär fisken i 2 cm tjocka bitar och lägg i en smörad ugnsfast form. Salta och peppra fisken. In i ugnen i 250 grader ca 45 minuter.
  3. Såsen: blanda smält smör med mjölet. Häll i grädde och buljongtärning. Pressa i en halv citron. Häll i dill och räkor, spara några räkor att garnera med om du vill, men jag brukar hälla allt i såsen. Koka upp såsen.
  4. När fisken är klar i ugnen så häll såsen över fisken och riven ost ovanpå. Garnera ev. med räkor.
  5. Gratinera i 250 grader tills osten fått fin färg.
  6. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MrsCash 10 maj 2009

    Jätte gott, blev bjuden på detta av just mrsmama och det var den godaste fisken jag någonsin har ätit...!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.