Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och god vardagsmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatismos Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken. Mosa potatisen med en potatsstöt eller med elvispen. Tillsätt mjölken och smöret medan du mosar potatisen. Smaka av moset med salt mpeppar och muskotnöt.
  2. Sås Smält smöret och tillsätt mjölet, vispa ihop så att det inte finns klumpar. Tillsätt mljölken och grädden, dra ner värmen så att det inte bränner i botten. Koka upp såsen så att den tjocknar. Tillsätt kräftost och vänta tills den smälter. Smaka av med limepeppar och salt.
  3. Gratäng Sätt ugnen på 200 grader. Lägg det frysta fiskblocket i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken. Hacka purjolöken i bitar och lägg ovanpå fiskblocket. Klicka det färdiga moset runt fisken i formen. Häll på såsen ovanpå fisken. Ställ in gratängen i ugnen och grädda i cirka 30 minuter (eller tills moset och såsen fått lite färg). Servera med kokt broccoli och rivna morötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • barnbarn 29 oktober 2008

    Jättegod fiskgratäng.Lättlagad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.