Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng a'la Provencále

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett recept som jag "slängde" ihop av det jag hade hemma . Mätte på en höft. Det blev kanongott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvtina fisken i mikron. Smörj en ugnsfast form och lägg skivad tomat i botten. Lägg fisken över och stänk på pressad citron. Krydda med örtsalt och svart peppar. Blanda ihop matgrädde, pressad vitlök, dill och provencálska kryddor. Häll över detta på fisken och sätt in i ugnen på 225 grader 15-20 minuter tills fisken är klar.
  2. Servera med potatis eller bulgur.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • anmawa 8 mars 2009

    Trevlig vardagsmat som är enkel att tilllaga. Jag hade ingen matlagningsgrädde, så jag tog färskost och mjölk på en höft istället. Kar fördel när man kan anpassa recepten efter vad man har hemma.

  • JennyV 31 mars 2009

    Detta var gott! Provencalska kryddor passade jättebra till. Tyckte det blev lite väl "vattnigt" med matlagningsgrädden, kanske reder den lite nästa gång eller har i creme fraiche också. Hade ett örtsalt med chili och det gjorde mycket smak i gratängen!!

  • farmoringer 1 december 2011

    Tack för ett bra recept. Smakade bra. Jag brukar alltid vispa i lite maizena i vätskan om jag har rå fisk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.