Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng Katarina den stora

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Festlig och jättegod gratäng med anor från andra sidan Östersjön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ungsform. Salta fiskfiléerna med 1 ½ tsk av saltet och lägg ner dem i formen.
  2. Rör ut litet av mjölet i litet av grädden, slå sedan i resten av grädden och vispa grädden pösig. Blanda i gräddfilen i den vispade grädden, salta med resten av saltet och blanda väl.
  3. Slå grädden över fisken. Garnera med tomatskivor.
  4. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. När gratängen är färdig strös de skalade räkorna över gratängen. Servera omedelbart med kokt eller pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.