Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med broccoli och svamp

(11 kommentarer)  
Fiskgratäng med broccoli och svamp Fiskgratäng med broccoli och svamp
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Fiskfest på få minuter! Tillagningen tar nästan ingen tid alls, eftersom den här goda fiskgratängen liksom lagar sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Koka broccolin enl anvisning på påsen, stek den skivade svampen i smör och salta och dela tomaterna på mitten.
  2. Smörj en eldfast och lägg den frysta torskfilén i mitten, salta och ev peppra. Lägg broccolibuketterna runt fisken och den stekta svampen ovanpå. Lägg de delade cocktailtomaterna runt fisken tillsammans med broccolin.
  3. Finhacka dillen och blanda med grädden, crème fraichen och citronsaften. Häll blandningen över fisken och sätt in i ugnen 30-35 minuter.
  4. Garnera med lite citronklyftor och servera med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • JennyV 23 september 2009

    Denna fiskgratäng var otroligt god, hade ingen aning om att champinjoner var så gott till fisk!

  • UllaC 23 september 2009

    Vill bara säja att om fisken är helt upptinad, så räcker 20-25 minuter i ugnen.

  • zonale 24 september 2009

    Jag håller absolut med om att detta är mycket gott och lättlagat dessutom. Jag följde receptet till punkt och pricka förutom att jag stekte champinjonerna så de fick lite färg innan. Kommer att serveras igen det är ett som är säkert...

  • asaedetun 29 september 2009

    Hej!! Ville bara säga att det var en fantastiskt god fiskrätt,som sagt,jag kunde inte ana att det var så gott med svamp till fisk,jag tog även i lite trattisar,eftersom vi har plockat så mkt i år... Tack för receptet. Kram Åsa

  • anluk 15 oktober 2009

    Så underbart god fiskgratäng. Enkel att göra och blev ju helt otroligt gott. Hela familjen njöt ( och katterna fick slicka av tallrikarna). Kommer garanteras göras många många gånger igen. Tog burksvamp men det gick kanonbra det oxå:)

  • SandraFransson 16 februari 2010

    Den godaste fiskgratängen någonsin!

  • MosterA 24 april 2010

    Väldigt god fiskgratäng. Fullt av fräscha smaker. Tack för ett bra recept. Mot slutet strödde jag över kalamata oliver. Det var inte helt fel. Supergott! 5 poäng från mig.

  • putteokarro 15 september 2010

    Jag är kräsen när det gäller mat, men den här fiskgratängen var den godaste någonsin!!!! Kommer absolut lagas ofta hemma MUMS!!!

  • jacquelinehansson 15 november 2010

    Alltså underbart god !:)

  • Zlemma 12 juli 2011

    Jättegott! Sambon var skeptisk och trodde att den skulle vara "lam" så jag hällde i lite sambal oelek och det gav sting. Annars fräscht och lättlagat.

  • Glitterfia 19 januari 2012

    Jag var lite skeptisk när jag började äta men den här grytan "växte i munnen" på ett positivt sätt. Den blev godare och godare för varje tugga=) En ny fiskfavorit!! Sambon var ytterst tveksam till en början då han tyckte det verkade vara en mycket konstigt blandning men han var tvungen att erkänna att det blev riktigt gott. Kan verkligen rekommendera fiskgrytan, den var verkligen jättegod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.