Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med potatistoppar och räksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade detta recept från Norrmejerier och vilken höjdar rätt. Praktiskt med allt i en form och ljuvliga smakkombinationer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och pressa potatisen genom en potatispress. Värm mjölk och smör och blanda med moset. Rör i äggulorna, salta och peppra. Lägg potatisen i en sprits med tyll.
  2. Finhacka schalottenlöken och fräs den i lite smör så att den blir glansig. Häll i vinet och låt puttra en liten stund. Smula i buljongen och häll i vattnet. Låt koka ytterligare en stund. Tillsätt grädde och koka ca 10 minuter.
  3. Blanda 1 msk smör och mjöl och red såsen. Låt puttra några minuter. Tillsätt dill, räkor och smaka av med lite citronsaft samt salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Koka fisken i vatten och salt i en vid kastrull ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och lägg i en smord ugnsfast form. Spritsa potatistoppar runtom fisken. Häll över såsen. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.