Hittade detta recept från Norrmejerier och vilken höjdar rätt. Praktiskt med allt i en form och ljuvliga smakkombinationer!
Instruktioner
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och pressa potatisen genom en potatispress. Värm mjölk och smör och blanda med moset. Rör i äggulorna, salta och peppra. Lägg potatisen i en sprits med tyll.
- Finhacka schalottenlöken och fräs den i lite smör så att den blir glansig. Häll i vinet och låt puttra en liten stund.
Smula i buljongen och häll i vattnet. Låt koka ytterligare en stund. Tillsätt grädde och koka ca 10 minuter.
- Blanda 1 msk smör och mjöl och red såsen. Låt puttra några minuter. Tillsätt dill, räkor och smaka av med lite citronsaft samt salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka fisken i vatten och salt i en vid kastrull ca 3 minuter.
Ta upp med hålslev och lägg i en smord ugnsfast form.
Spritsa potatistoppar runtom fisken. Häll över såsen.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Servera!
Publicerat den
29 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar