Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med räkor och dill

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God till vardag och fest

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ugnssäker form Lägg fisken i formen och salta. Täck fisken med folie och laga i ugn i 15 minuter.
  2. När fisken är klar, ta ut formen och höj värmen till 250 grader. Gör nu moset.
  3. Potatismos: Koka upp vatten och kastrull med lock. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg potatisen i det kokande vattnet. Tillsätt salt och koka under lock tills potatisen är mjuk 20-30 minuter.
  4. Häll av vattnet och vispa sönder den med en elvisp. Tillsätt mjölk, äggula, salt, peppar, margarin och smaka av. Spritsa eller klicka moset runt kanterna i formen.
  5. Gratängsås: Smält margarin på svag värme och lyft frånplattan. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med mjölk och vatten, lite i taget under kraftig vispning. Vispa så att blandningen blir helt slät.
  6. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och koka upp under ständig omrörning. Låt såsen koka på svag värme i 3 minuter.
  7. Smula ner buljongtärningen i såsen och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  8. Blanda äggulan med grädden. Häll under vispning blandningen ner i den varma såsen. OBS! Nu får såsen inte koka mer.
  9. Tillsätt dill och räkor och blanda om. Häll såsen över fisken och grädda i 250 grader i övre delen av ugnen i ca 5 minuter eller tills rätten fått fin färg.
  10. Servera gärna med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nilha 30 januari 2010

    Gott! Vi hade potatismos kvar från föregående dag, annars skulle jag rekommendera att börja med moset då det tar betydligt längre tid än fisken ska vara inne i ugnen. Lagom att sätta in fisken när potatisen kokar. Har man som vi färdigt mos går detta jätte snabbt och lätt!

  • tarja79 18 december 2010

    Fuskade lite och gjorde på pulvermos, jättegott blev det!! fast är nog godare med hemmagjord mos! Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.