Skala rotsakerna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten i ca 15-20 minuter. Häll av vattnet och mosa rotsakerna. Rör ner ägg, redning och kryddor. Klicka sedan ut moset utmed kanten av en ugnsfast form (om ca 1-1,5 liter).
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och pressa i en vitlöksklyfta. Fräs spenaten med salt och peppar tills vätskan reducerats (ca 5-8 minuter). Skeda upp i mitten av formen och smula sedan fetaost över det. Torka fiskfiléerna och lägg ut ovanpå fetaosten i mitten.
Vispa ihop ingredienserna till stanningen och häll ovanpå mitten så att det rinner ner i botten. Ställ in i ugnen i 225°. Tag ut formen efter ca 30 minuter och dekorera med cocktailtomater. Ställ in i ytterligare 20-30 minuter. Börjar den bli bränd på ytan, lägg aluminiumfolie över och vrid om till undervärme.