Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med rotsaksmos, fetaost och spenat

 
Skriv ut

Dukanvänligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotsakerna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten i ca 15-20 minuter. Häll av vattnet och mosa rotsakerna. Rör ner ägg, redning och kryddor. Klicka sedan ut moset utmed kanten av en ugnsfast form (om ca 1-1,5 liter).
  2. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och pressa i en vitlöksklyfta. Fräs spenaten med salt och peppar tills vätskan reducerats (ca 5-8 minuter). Skeda upp i mitten av formen och smula sedan fetaost över det. Torka fiskfiléerna och lägg ut ovanpå fetaosten i mitten.
  3. Vispa ihop ingredienserna till stanningen och häll ovanpå mitten så att det rinner ner i botten. Ställ in i ugnen i 225°. Tag ut formen efter ca 30 minuter och dekorera med cocktailtomater. Ställ in i ytterligare 20-30 minuter. Börjar den bli bränd på ytan, lägg aluminiumfolie över och vrid om till undervärme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.