Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med saffrans och vitvinssås och fänkålssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En enkel gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. När den är färdigkokt mosar du den lätt och vispar med hjälp av elvisp ner två äggulor.
  2. Tillsätt därefter oljan i en tunn stråle under tiden du vispar och smaka slutligen av med malen muskot, salt och peppar. Fräs den hackade gula löken, den finhackade vitlöken och tomatpuré i olja i en het kastrull ca 1-2 minuter.
  3. Löken ska inte stekas utan bara svettas. Slå på saffran, fiskfonden och det vita vinet och låta koka utan lock tills hälften av mängden återstår. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i centimeterstora kuber. Spritsa ut duschessemoset längst kanterna i en smord gratängform.
  5. Lägg fisken i mitten av formen och slå på saffranssåsen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills fisken är färdig och gratängen fått en fin, gyllenbrun färg. Låt gratängen stå ca 5 minuter innan servering så att den hinner "sätta sig".
  6. Strimla fänkålen tunt, men undvik den hårdaste delen. Blanda fänkålen med den grovhackade dillen, räkorna, saft och skal av citronen, den hyvlade parmesanen samt olivoljan.
  7. Smaka av med salt och peppar och lägg slutligen i crostinis. Fördela fänkålssalladen över gratängen när den satt sig en aning och fått en yta, annars åker sallad ner i såsen.
  8. Serveringstips: Ett gott bröd Grönsallad Citronklyftor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.