- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En enkel men superb måltid att bjuda på.
Instruktioner
- Skala potatisen och koka dom i lättsaltat vatten.
Under tiden gör du små rullar av fisken. Smörj en kastrull med smör och lägg i fisken. Krydda med salt och peppar samt häll i några matskedar vatten. Sjud fisken i några minuter och sila och ta tillvara på spadet.
- Gör i ordning gratängmoset enligt följande.
Mosa potatisen och tillsätt ca mjölk (varm), krydda med salt och peppar (ev något lite muskotnöt). Lägg 2 msk smör samt 2 äggulor. Lägg upp moset i en ugnsäker form runt kanterna.
- Gratängsåsen:
Lägg 2 msk smör i en kastrull, tillsätt ca 3 msk mjöl. Späd detta med ca 1 dl av fiskspadet samt grädde och mjölk. Detta skall småkoka till mjölsmaken har försvunnit. Lägg i 2 st äggulor och rör runt.
Tillsätt ca 1 dl hackad dill, de skalade räkorna och musslorna. Låt detta bli varmt, men det får ej koka. Smaka av med salt och peppar.
- Förgrädda moset i ugnen så att detta får lite färg. Ta ut formen och lägg fisken i formen.
Häll över gratängsåsen. Sätt in i ugnen i ca 225 graders värme. När all fått en fin färg är det klart att serveras.
- Lycka till och hoppas att ni tycker detta är lika gott som jag tycker.
Publicerat den
9 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar