- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En ljuvlig fiskgratäng som är praktisk att bjuda på . Gör gratängen i förväg och gratinera strax innan det är dax att servera .
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i mindre bitar koka den mjuk i lättsaltatvatten.Häll av vattnet och ånga av potatisen .
Pressa potatisen och rör ner äggulor , smör och grädden, smaka av med salt och peppar . Spritsa moset runt kanten på ett eldfast serveringsfat.
Skölj och torka av fisken . Krydda med salt och peppar , lägg en klick stenbitsrom på varje filé .Rulla samman och lägg dem med skarven nedåt ien vid panna.
Koka upp vin , vatten och fiskbuljongtärning . Häll det runt fiskrullarna låt koka mycket sakta i 6-8 minuter . Ta upp med en hållslev och låt dem rinna av . Lägg dem på serveringsfatet .
- Smält smöret till såsen och rör ner mjölet , späd med silad sky , sparrisspad och grädde. Låt såsen koka ca 3 minuter , ta av kastrullen från värmen och rör ner äggulan .
Smaka av med salt och peppar . Fördela avrunnen sparris och skalade räkor över fisken. Häll såsen över det hela , gratinera mitt i ungnen 10-15 minuter i 225º.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nästan exakt samma supergoda, superenkla fiskgratäng som min mamma bjöd på när jag var liten. Endast kokningen av fisken är lite enklare: 500 gr spättafile lite vatten eller vitt vin salt Lägg i ugnsfast form, koka ca 10 minuter i ugnen tills fisken är klar. Gör såsen. Lägg potatismoset runt kanten av formen, häll såsen över fisken, lägg riven ost på såsen och gratinera 20 min i 225 grader mitt i ugnen.