Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med stjälkselleri och tomater

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mums !!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen i 225 grader. Skölj av de färska fiskfileerna eller skär det frysta, något tinade fiskblocket i ca 1 cm tjocka skivor eller tina de frysta spättafileerna något.
  2. Smörj ett ungssäkert fat och strö över mjölet. lägg ut fiskskivorna eller fileerna. häll på grädden och strö över salt och peppar.
  3. Skär sellerin eller purjon i tunna skivor, tomaterna i tärningar. Täck fisken med grönsakerna. Strö över smulad dragon och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 min.
  4. Servera med kokt potats eller ris och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • flabban 25 juli 2008

    Mycket gott. Använde hokifile' istället, som har blivit en favoritfisk. Kommer att laga detta fler gånger.

  • Marre_W 14 januari 2009

    Tack så hemskt mycket för det här receptet! Min son som hatar fisk åt det här utan att klaga :)

  • death_eater 15 november 2009

    Väldigt gott recept! Tack så mycket! =)

  • GjordAvSocker 10 januari 2014

    Överraskande gott! Jag gillar inte selleri så värst men i den här gratängen passade den HELT perfekt. Jag använde färsk rödspätta, skippade vetemjölet, använde matlagningsgrädde ist för mellangrädde, örtsalt ist för vanligt salt och svecia (rivna osten). Tackar för ett RIKTIGT bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.