Sätt på ugnen i 225 grader. Skölj av de färska fiskfileerna eller skär det frysta, något tinade fiskblocket i ca 1 cm tjocka skivor eller tina de frysta spättafileerna något.
Smörj ett ungssäkert fat och strö över mjölet. lägg ut fiskskivorna eller fileerna. häll på grädden och strö över salt och peppar.
Skär sellerin eller purjon i tunna skivor, tomaterna i tärningar. Täck fisken med grönsakerna. Strö över smulad dragon och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 min.
Mycket gott. Använde hokifile' istället, som har blivit en favoritfisk. Kommer att laga detta fler gånger.
Marre_W14 januari 2009
Tack så hemskt mycket för det här receptet! Min son som hatar fisk åt det här utan att klaga :)
death_eater15 november 2009
Väldigt gott recept! Tack så mycket! =)
GjordAvSocker10 januari 2014
Överraskande gott! Jag gillar inte selleri så värst men i den här gratängen passade den HELT perfekt. Jag använde färsk rödspätta, skippade vetemjölet, använde matlagningsgrädde ist för mellangrädde, örtsalt ist för vanligt salt och svecia (rivna osten). Tackar för ett RIKTIGT bra recept.
Mycket gott. Använde hokifile' istället, som har blivit en favoritfisk. Kommer att laga detta fler gånger.
Tack så hemskt mycket för det här receptet! Min son som hatar fisk åt det här utan att klaga :)
Väldigt gott recept! Tack så mycket! =)
Överraskande gott! Jag gillar inte selleri så värst men i den här gratängen passade den HELT perfekt. Jag använde färsk rödspätta, skippade vetemjölet, använde matlagningsgrädde ist för mellangrädde, örtsalt ist för vanligt salt och svecia (rivna osten). Tackar för ett RIKTIGT bra recept.