Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Se efter vad du har i ditt kylskåp!

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Koka potatisen med skalen på. * Skala den när den är varm och mosa den med smöret. * Häll på varm mjölk och vispa alltsammans till ett fluffigt mos. * Krydda med salt och peppar. * Spritsa moset runt kanterna i en smord ugnsform.
  2. Gratängsås: * Finhacka lök och låt den bli mjuk i en panna med smör. * Tillsätt vin och buljongtärning. Låt sjuda. * Tillsätt Kesella eller grädde och låt det koka in något. *Tillsätt spenatsås/annan passande sås. * Red såsen med idealmjöl och låt koka några minuter. * Salt och citronpeppar. * Häll ett lager sås i botten, fisken omlott ovanpå med kräftstjärtar. Ett lager sås igen. * Strö över osten.
  3. *Om du använder fryst spenat. fräs den i smör tills all vätska är borta. * Salta och lägg den i botten med fisken omlott på den med kräftstärtar. * Slå över gratängsåsen. * Strö över osten.
  4. 225 grader, 25 minuter i mitten av ugnen
  5. Om du vill kan eventuell garnering gratineras de sista 8 minuterna. Ej nödvändigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.