Se efter vad du har i ditt kylskåp!
Instruktioner
- * Koka potatisen med skalen på.
* Skala den när den är varm och mosa den med smöret.
* Häll på varm mjölk och vispa alltsammans till ett fluffigt mos.
* Krydda med salt och peppar.
* Spritsa moset runt kanterna i en smord ugnsform.
- Gratängsås:
* Finhacka lök och låt den bli mjuk i en panna med smör.
* Tillsätt vin och buljongtärning. Låt sjuda.
* Tillsätt Kesella eller grädde och låt det koka in något.
*Tillsätt spenatsås/annan passande sås.
* Red såsen med idealmjöl och låt koka några minuter.
* Salt och citronpeppar.
* Häll ett lager sås i botten, fisken omlott ovanpå med kräftstjärtar. Ett lager sås igen.
* Strö över osten.
- *Om du använder fryst spenat. fräs den i smör tills all vätska är borta.
* Salta och lägg den i botten med fisken omlott på den med
kräftstärtar.
* Slå över gratängsåsen.
* Strö över osten.
- 225 grader, 25 minuter i mitten av ugnen
- Om du vill kan eventuell garnering gratineras de sista 8 minuterna. Ej nödvändigt.
Publicerat den
1 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar