Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräsch fiskgratäng med doft av vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen med skal i 15 minuter. När de svalnat något, skala dem och skiva dem tunt.
  2. Hetta upp oljan. Stek löken på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt hackad vitlök och stek ytterligare ett par minuter tills löken är mjuk och gyllenbrun.
  3. Lägg hälften av potatisskivorna i en ugnsform. Tänk med hälften av löken. Salta och peppra. Lägg fiskfileérna ovanpå och stick in kryddorna emellan. Toppa med ett lager tomatskivor och resterande lök & potatis.
  4. Häll på apelsinsaft, vin och saffran. Salta och peppra och häll på några droppar olivolja. Sätt in i ugnen 200 grader i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.