Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng på vinkokt bergtunga

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod fiskgratäng son jag bjöd mina gäster på under nyårskvällen. Att den blir så god beror på att varje del tillagas var för sig och läggs i hop inför gratineringen. Gratängen kan förberedas i god tid vilket gör att den även passar att bjuda många på.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsfast form. Krydda och fördela vinet över fisken. Täck med ugnsfolie och koka i ugnen mellan 12-15 minuter. Låt sedan svalna. Gör under tiden potatismoset och vitvinssåsen. Koka potatisen och mosa den tillsätt mjölk och krydda efter smak. Rör till sist ner äggulan. Smält smöret och rör i mjölet. Späd med mjölk, grädde, vitt vin, spadet från fisken och krydda efter smak- Tillsätt till sist dillen så nära gratineringen som möjlig så den behåller sin gröna färg. Lägg fisken i botten på en ugnsform. Lämna en kant runtom där du sedan spritsar eller klickar ner moset. Täck fisken med räkorna och täck allra sist med såsen. Gratinera i 200 grader i ugnen i cirka 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.