Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det här receptet skapade jag på den tiden man inte pratade om att torsken kunde bli utfiskad. Idag får man välja något lämpligare alternativ i fiskväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda creme fraiche med hackad dill och gurka. Smaksätt med senap och kryddorna. Ställ in i kylskåpet en stund.
  3. Skiva löken och selleristjälkarna tunnt. Smält smöret i en ugnsform i ugnen. Lägg i lök och selleri. Häll över vinet och ställ in formen i ugnen 5-10 minuter tills vinet kokat in i grönsakerna.
  4. Skär fiskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem över grönsakerna i formen. Salta något och bred creme fraiche-röran över fisken. Gratinera i ugnen cirka 30 minuter.
  5. Servera till kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 23 mars 2011

    Tack för ett gott recept. Jag använde ingen stjälkselleri för det tycker jag inte om. Men följde receptet helt annars. / Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.