- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Enkel och god fiskgratäng.
Instruktioner
- Tina torsken. Dela fisken i ca 2 cm tjocka skivor.
- Smörj en ugnssäker form. Lägg i fisken och häll på salt. Täck med aluminiumfolie och koka fisken i ugnen i 200°C, ca 15 min.
- Smält margarin eller smör. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl och mjölk. Låt såsen koka ca 3 min. Smaksätt med hackad dill, salt och svartpeppar.
- Ta ut fisken och häll över såsen och strö över riven ost. Gratinera i 250°C tills osten fått fin färg.
- Servera med ris och morotsstavar.
Publicerat den
16 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så enkel och god. Idag gjorde jag potatismos som fick gratinera tillsammans med fisken och såsen.