Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng till vardags

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkel och god fiskgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina torsken. Dela fisken i ca 2 cm tjocka skivor.
  2. Smörj en ugnssäker form. Lägg i fisken och häll på salt. Täck med aluminiumfolie och koka fisken i ugnen i 200°C, ca 15 min.
  3. Smält margarin eller smör. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl och mjölk. Låt såsen koka ca 3 min. Smaksätt med hackad dill, salt och svartpeppar.
  4. Ta ut fisken och häll över såsen och strö över riven ost. Gratinera i 250°C tills osten fått fin färg.
  5. Servera med ris och morotsstavar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 18 februari 2009

    Så enkel och god. Idag gjorde jag potatismos som fick gratinera tillsammans med fisken och såsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.