Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng under tomattäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ta genvägen via ugnen och laga allt i samma form. Sparar både tid och disk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Torka av fiskfiléerna och ta bort småbenen i mitten av filéernas huvudände. Dela filéerna i två delar och lägg i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och riv över citronskal.
  3. Dela de skållade tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja. Tillsätt tomaterna, farinsocker, oregano och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred såsen över fisken och strö över riven parmesanost och gratinera i mitten av ugnen i 10 minuter.
  5. Servera gärna med kokt quinoa blandad med 2 msk hackad persilja och basilika. Dekorera med färska örter.
  6. Skålla tomater: Skölj och skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg ner dem i kokande vatten 30 sekunder tills skalet börjar lossa vid krysset. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Ta bort skalet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.