Ta genvägen via ugnen och laga allt i samma form. Sparar både tid och disk.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Torka av fiskfiléerna och ta bort småbenen i mitten av filéernas huvudände. Dela filéerna i två delar och lägg i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och riv över citronskal.
- Dela de skållade tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja. Tillsätt tomaterna, farinsocker, oregano och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
- Bred såsen över fisken och strö över riven parmesanost och gratinera i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Servera gärna med kokt quinoa blandad med
2 msk hackad persilja och basilika.
Dekorera med färska örter.
- Skålla tomater:
Skölj och skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg ner dem i kokande vatten 30 sekunder tills skalet börjar lossa vid krysset. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Ta bort skalet.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar