Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta à la Skagen á la viktväktarna

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

6 poäng portionen varav duoval 4 poäng potatis Laga denna mustiga gryta när vinden viner utanför eller då du kommit hem efter ett dopp en sensommarkväll. Den kommer garanterat att värma dig, även smakmässigt. Om du så önskar kan fisken ersättas med exempelvis kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela lökarna i bitar. Skala morötterna och dela i bitar. Skölj champinjonerna.
  2. Fräs först löken i olja. Låt sedan morötter och svamp få fräsa med några minuter.
  3. Dela torskfiléerna i bitar eller stora kuber och lägg dem i grytan.
  4. Smula över fiskbuljongtärningen och tillsätt vatten, lagerblad, citronpeppar, svartpepparkorn, 2 tsk citronskal och den skalade hela vitlöksklyftan.
  5. Låt småkoka 5-6 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Klipp över dill. Servera med kokt potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.