Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med havskräftor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott att servera ris eller pressad potatis till. Hittar du inga havskräftor blir det lika festligt med vanliga kräftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna fisksorterna i ca 2 cm stora bitar. Skala och tärna potatisen. Ansa och strimla fänkål, purjolök och selleri. Hacka tomaterna.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull, fräs upp grönsakerna i oljan. Häll på fond, vatten samt tomatpuré och låt koka upp. Krydda och låt koka i 3-4 minuter.
  3. Ta bort halva mängden grönsaker och mixa det som är kvar med hjälp av en stavmixer. Lägg ner fiskbitarna och låt allt sjuda ett tag tills fisken känns fast och fin. Tillsätt de borttagna grönsakerna.
  4. Toppa grytan med havskräftor eller vanliga kräftor. Är de små kan du placera en i varje tallrik istället.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jorcarl 14 november 2008

    Hej, detta recept tycker jag passar bra till denna bilden, kram JC

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.