Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättlagad fiskgryta där man kokar fisken i det smakrika musselspadet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta musslorna noga. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  2. Skär fisk och salladslök i bitar.
  3. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond, timjan och peppar. Lägg ner musslorna och koka under lock ca 5 min tills de öppnar sig. Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig. Fördela musslorna i 4 sopptallrikar.
  4. Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet. Lägg upp fisk och lök i tallrikarna.
  5. Vispa ner grädden i spadet och låt såsen koka ihop några min. Häll såsen över fisken och musslorna.
  6. Strö över timjan. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.