En lättlagad fiskgryta där man kokar fisken i det smakrika musselspadet.
Instruktioner
- Tvätta musslorna noga.
Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet.
- Skär fisk och salladslök i bitar.
- Skala och hacka vitlöken.
Fräs den i smör i en stor kastrull.
Tillsätt vin, fond, timjan och peppar.
Lägg ner musslorna och koka under lock ca 5 min tills de öppnar sig.
Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig. Fördela musslorna i 4 sopptallrikar.
- Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet.
Lägg upp fisk och lök i tallrikarna.
- Vispa ner grädden i spadet och låt såsen koka ihop några min.
Häll såsen över fisken och musslorna.
- Strö över timjan. Servera med bröd.
Publicerat den
8 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar