Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här serveras en mör och saftig fisk i en smakrik och näringsrik sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj ev av torskfiléerna i kallt vatten. Droppa citronsaften över fisken. Sätt in fisken i kylen.
  2. Skala och hacka löken fint. Ansa och tärna paprikorna fint. Skala och tärna potatisen. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Pressa ner vitlöken. Tillsätt paprika och potatis, fräs några sekunder. Blanda väl.
  3. Blanda ner tomatpuré och de två olika sorterna paprikapulver. Blanda ner vitt vin och grönsaksbuljong. Täck över med lock och låt sjuda i 20 minuter. Skölj dillen och ta av dillen från stjälken.
  4. Häll kastrullens innehåll i en matberedare eller mixer. Mixa och häll sedan tillbaka det i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och sjud upp. Salta och peppra torsken och skär den i stora tärningar.
  5. Lägg fisken i såsen, täck över med lock och låt fisken sjuda på svag värme i 5 minuter. Garnera med dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.