Här serveras en mör och saftig fisk i en smakrik och näringsrik sås.
Instruktioner
- Skölj ev av torskfiléerna i kallt vatten. Droppa citronsaften över fisken. Sätt in fisken i kylen.
- Skala och hacka löken fint. Ansa och tärna paprikorna fint. Skala och tärna potatisen. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Pressa ner vitlöken. Tillsätt paprika och potatis, fräs några sekunder. Blanda väl.
- Blanda ner tomatpuré och de två olika sorterna paprikapulver. Blanda ner vitt vin och grönsaksbuljong. Täck över med lock och låt sjuda i 20 minuter. Skölj dillen och ta av dillen från stjälken.
- Häll kastrullens innehåll i en matberedare eller mixer. Mixa och häll sedan tillbaka det i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och sjud upp. Salta och peppra torsken och skär den i stora tärningar.
- Lägg fisken i såsen, täck över med lock och låt fisken sjuda på svag värme i 5 minuter. Garnera med dillkvistar.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar