- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Medelhavsmat på svenskt vis - doftande, varm och mustig. Lika god en sval sommarkväll som värmande under vintern.
Instruktioner
- Gör saffransaiolin. Blanda 2 dl lättmajonnnäs med 1 pressa vitlöksklyfta och 0,25 g saffran. Blanda väl och låt stå kallt i 30-60 minuter.
- Skär fiskfiléerna i stora bitar. Skala och hacka löken. Skär fänkålen i tunna skivor. Ansa paprikorna och strimla dem grovt.
- Hetta upp oljan på medelvärme i en stor gryta. Fräs lök, paprika och fänkål i oljan tills det mjuknar, ca 3 minuter. Tillsätt oregano, timjan, tomaterna med sitt spad och buljongtärningen. Låt grytan sjuda i 10 minuter.
- Häll i vinet och sjud upp. Tillsätt vitlök och saffran och låt sjuda ca 3 minuter till. Lägg i fisken och sockerärterna och sjud tills fisken är färdig, 4-5 minuter.
- Strö över räkor och dill och toppa med saffransaioli.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar