Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med saffransaioli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Medelhavsmat på svenskt vis - doftande, varm och mustig. Lika god en sval sommarkväll som värmande under vintern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör saffransaiolin. Blanda 2 dl lättmajonnnäs med 1 pressa vitlöksklyfta och 0,25 g saffran. Blanda väl och låt stå kallt i 30-60 minuter.
  2. Skär fiskfiléerna i stora bitar. Skala och hacka löken. Skär fänkålen i tunna skivor. Ansa paprikorna och strimla dem grovt.
  3. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor gryta. Fräs lök, paprika och fänkål i oljan tills det mjuknar, ca 3 minuter. Tillsätt oregano, timjan, tomaterna med sitt spad och buljongtärningen. Låt grytan sjuda i 10 minuter.
  4. Häll i vinet och sjud upp. Tillsätt vitlök och saffran och låt sjuda ca 3 minuter till. Lägg i fisken och sockerärterna och sjud tills fisken är färdig, 4-5 minuter.
  5. Strö över räkor och dill och toppa med saffransaioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.