Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med saffransaioli

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb, mustigt krämig och festlig fiskgryta med smak av saffran och vitlök. Servera gärna något friskt, fräscht därefter; exempelvis en mangosorbet och hallonsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär purjolöken i tunna skivor och låt dem mjukna i olivoljan i en gryta. Tillsätt den pressade vitlöken och saffranen. Salta och peppra.
  2. Häll på vinet, buljongen, grädden och crème fraichen och låt puttra några minuter. Skär fisken i bitar och lägg dem i grytan. Låt sjuda några minuter tills fisken är klar. Lägg i kräftstjärtarna och de väl avrunna musslorna och låt dem bli genomheta.
  3. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs. Blanda ihop ingredienserna till aiolin och servera den till fiskgrytan tillsammans med brytbröd.
  4. Servera även ris till om du vill ha det hela mera matigt och ta vara på den goda såsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • therese12 12 juli 2011

    Kanon god fiskgryta! Tog räkor i stället för musslor. Mmm jätte gott!

  • missQ 11 september 2011

    Detta var verkligen jättegott. Relativt dyra ingredienser, men det var lätt- och snabblagat. Jag tog lättmajonäs och lättcremefraiche vilket fungerade bra. Dessutom tog jag bara 1dl majonäs till aiolin så den blev lite mindre fet, men fortfarande jättegod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.