En snabb, mustigt krämig och festlig fiskgryta med smak av saffran och vitlök. Servera gärna något friskt, fräscht därefter; exempelvis en mangosorbet och hallonsås.
Instruktioner
- Skär purjolöken i tunna skivor och låt dem mjukna i olivoljan i en gryta. Tillsätt den pressade vitlöken och saffranen. Salta och peppra.
- Häll på vinet, buljongen, grädden och crème fraichen och låt puttra några minuter. Skär fisken i bitar och lägg dem i grytan. Låt sjuda några minuter tills fisken är klar. Lägg i kräftstjärtarna och de väl avrunna musslorna och låt dem bli genomheta.
- Smaka av med mer salt och peppar om så behövs.
Blanda ihop ingredienserna till aiolin och servera den till fiskgrytan tillsammans med brytbröd.
- Servera även ris till om du vill ha det hela mera matigt och ta vara på den goda såsen.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanon god fiskgryta! Tog räkor i stället för musslor. Mmm jätte gott!
Detta var verkligen jättegott. Relativt dyra ingredienser, men det var lätt- och snabblagat. Jag tog lättmajonäs och lättcremefraiche vilket fungerade bra. Dessutom tog jag bara 1dl majonäs till aiolin så den blev lite mindre fet, men fortfarande jättegod.