Instruktioner
Tomatsås: Skölj purjolöken och skiva den tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt krossad tomat, dillfrö och buljongtärning. Koka upp och sjud ca 5 min.
Ostsås: Häll upp ostsåsen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt 1 dl riven ost och rör tills den smält. Dra kastrullen åt sidan.
Häll lite av ostsåsen i botten av en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av tomatsåsen över. Lägg hälften av de tinade filéerna över, lite ostsås, lasagneplattor o s v.
Avsluta med lasagneplattor och ostsås överst. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Servera genast med sallad
Rätt så god faktist! Är inte så förtjust i färdig ostsås , gör en egen nästa gång*ler* Ha det så gott!