Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskpanna på fiskarhustruns vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en mycket lättlagad fiskrätt, men tillaga den framförallt för den goda smakens skull, du blir inte besviken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fiskfiléerna under rinnande kallt vatten och torka av dem. Skär fiskfiléerna i stora bitar, ca 3x3 cm. Skala potatisen och skär i bitar. Skala löken och skär i tunna ringar.
  2. Häll vinet i en kastrull och tillsätt ½ dl vatten, ättiksprit, 1 tsk salt och lökringarna. Koka upp och lägg i fisken. Stäng av plattan när vätskan börjar koka igen, lägg på locket och ta kastrullen från värmen.
  3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och tillsätt potatisen. Salta, peppra och låt potatisen bli ordentligt brynt, cirka 20 minuter. Rör under tiden ner senapen i yoghurten. Ta av dillvipporna från kvistarna.
  4. Ta upp fisken med en hålslev när potatisen är knaperstekt. Låt den rinna av och lägg ner den i potatispannan. Häll över yoghurtblandningen, värm upp och garnera med dill. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.