Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskpaté med räkor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt.
  3. Blanda ner uppvispade ägg, crème fraiche, dill och persilja, och rör till en jämn smet.
  4. Fördela hälften av smeten i en avlång brödform, ca 1 1/2 liter. Lägg i räkorna och fyll på med resten av smeten. Banka formen i köksbänken så att ev luftbubblor försvinner. Släta till ytan med en kniv.
  5. Grädda fiskpatén i ett vattenbad i nedre delen av ugnen, ca 1 timme.
  6. Låt svalna och sedan kallna i kylen. Stjälp upp patén på ett uppläggningsfat och dekorera med räkor, dill, sallat och rädisor. En Rhodes Islandsås passar bra till liksom kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.