Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskpudding med mandel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig fiskrätt, som är värt sitt arbete.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i kastrull, tillsätt mjölet, rör om. Slå på mjölken, lite i taget. Koka ihop såsen och låten den sen svalna.
  3. Skär fiskfiléerna i bitar. Blanda fisk, ägg, salt, peppar, pressad citron och den avsvalnade såsen i en matberedare. Arbeta ihop till en finfördelad konsistens.
  4. Grovhacka mandeln och tillsätt den i fisksmeten.
  5. Smörj och bröa en 1 1/2 l avlång form. Häll i smeten och klicka smöret över.
  6. Baka färsen i ca 35-40 min. eller tills färsen fått en gyllenbrun färg på ytan.
  7. Under tiden görs nästa sats med sås. Smaksätt den med 2-3 krm salt, dillen, och ev.skalade räkor. Servera färsen uppskuren i skivor tillsammans med kokt potatis, såsen och färska grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MissBi 14 maj 2009

    Hejsan! Verkar pikant med mandel i. Nästa sats med sås ? Är det vanlig "vit" sås med med dill och ev räkor? MissBi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.