Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka buljongen.
Skölj zucchinin, dela den längs med och skär den i tunna skivor. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skrubba citronen i ljummet vatten, halvera den. Skär ena halvan i tunna skivor, pressa juicen ur den andra halvan. Skölj och dela chilifrukterna på längden, kärna ur dem för mindre hetta. Skala vitlöksklyftorna. Skär fisken i bitar.
Lägg fisk, zucchini, tomater, citronskivor, chilifrukter, hela vitlöksklyftor och örter i en ugnssäker form. Fördela buljong, citronjuice, honung och olja över. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera med bröd.
Jag tycker nog att potatis hör till när man äter fisk, så de fick vara med i formen (i båtar, och förkokta 7 min). Vi hoppade över brödet. Vi är lite chilitokiga både min man och jag, men i det här fallet var vi överrens om att den inte riktigt hörde hemma, så nästa gång blir det utan chili. I övrigt gott och fräscht.
En helt ok fiskrätt. Jag gjorde som Frucaos och hade potatis till.
En mycket god vardagsrätt.