Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa à la Sir Toby

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En mustig fisksoppa med mycket grönsaker, rotselleri, potatis och gottis som räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm och lägg dem i en gryta.
  2. Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.
  3. Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärninger eller strimla dem fint. Lägg i grytan.
  4. Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och fänkål. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
  5. Skär fisken i två centimeter breda strimlor. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.