En mustig fisksoppa med mycket grönsaker, rotselleri, potatis och gottis som räcker till många.
Instruktioner
- Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm och lägg dem i en gryta.
- Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.
- Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärninger eller strimla dem fint. Lägg i grytan.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och fänkål. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
- Skär fisken i två centimeter breda strimlor. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar