Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa á la Soppamannen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En soppa jag skapade i går kväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka "såsbasen" mjuk och mixa sedan slät med mixerstav.
  2. Koka laxen hel i 2 liter vatten kryddat med svartpeppar och vegeta eller buljong (lägg gärna även i grönsaksrenset). Ta ur fisken och låt svalna lite.
  3. Sila bujongspadet ner i "såsbasen". Koka moroten mjuk i detta.Tillsätt fiskblock och sjud i 10 minuter. Tillsätt frysta grönsaker, kokosmjölk och grädde. Finfördela lax och tillsätt till soppan. Smaka av med Aromat och lite sambal olek. Finhackad dill/persilja är också gott att tillsätta på slutet.
  4. Variation: Man kan ju förutom moroten även fylla upp med potatis/kålrot och liknande.
  5. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MrDread 16 oktober 2008

    Rättat enl. instr

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.