Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa à l´Orange

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Matig frisk fisksoppa med apelsin och chili som främsta smaksättare...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och morot och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Spara 1 dl kokspad och slå av resten. Mixa rotfrukterna med det sparade kokspadet med stavmixer direkt i grytan.
  3. Ansa och skölj purjon väl så eventuella jordrester är borta. Dela och kärna ur chilifrukterna. Skär purjo och chili i cirka 4 centimeter långa strimlor. Fräs dem i olivolja några minuter utan att de får färg.
  4. Skala apelsinerna med en potatisskalare, du ska bara ha det yttersta orange skalet. Strimla skalet fint. Pressa saften ur apelsinerna, se till att inga kärnor kommer med.
  5. Tillsätt purjo, chili, vatten, fiskbuljongtärning, tomatpuré, salt, vitpeppar och apelsinskal samt saft till rotfruktspurén. Pressa vitlök över. Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
  6. Skär koljan i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter. Lägg dem i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  7. Ta grytan från värmen och rör ner vispgrädden. Servera soppan med ett syrligt fullkornsbröd och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.