Matig frisk fisksoppa med apelsin och chili som främsta smaksättare...
Instruktioner
- Skala potatis och morot och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
- Spara 1 dl kokspad och slå av resten. Mixa rotfrukterna med det sparade kokspadet med stavmixer direkt i grytan.
- Ansa och skölj purjon väl så eventuella jordrester är borta. Dela och kärna ur chilifrukterna. Skär purjo och chili i cirka 4 centimeter långa strimlor. Fräs dem i olivolja några minuter utan att de får färg.
- Skala apelsinerna med en potatisskalare, du ska bara ha det yttersta orange skalet. Strimla skalet fint. Pressa saften ur apelsinerna, se till att inga kärnor kommer med.
- Tillsätt purjo, chili, vatten, fiskbuljongtärning, tomatpuré, salt, vitpeppar och apelsinskal samt saft till rotfruktspurén. Pressa vitlök över. Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
- Skär koljan i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter. Lägg dem i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
- Ta grytan från värmen och rör ner vispgrädden. Servera soppan med ett syrligt fullkornsbröd och ost.
Publicerat den
28 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar