Ljuvligt både för ögat och smaksinnet. Imponerande bjudrätt. Överraskar gästerna, som blir på ett glatt humör av att se den vackra anrättningen.
Instruktioner
- 1. Halvera melonerna, gröp först ur kärnorna och sedan det mesta av fruktköttet. Låt lite vara kvar för att ge stadga till den blivande skålen.
2. Börja med att tillreda buljongen: koka mellonkärnorna tillsammans med fiskbuljongtärningarna och vattnet. Låt sjuda i ca 15 min. Sila bort kärnorna.
3. Skär hälften av fruktköttet i cm-stora tärningar, andra hälften mixas till mos som läggs i buljongen.
4.Riv limeskalet fint så att inte något av det vita kommer med. Dela och pressa ut juicen.Tillsätt detta, rödvinsvinägern och vinet.
5. Finhacka citrongräs, chilifrukt, vitlöksklyftor och ingefära. Fräs hacket i en kastrull i olja.
6. Tillsätt buljongen och kokosmjölken, smaka av med currypaste och ev ytterligare vin.
7. Lägg i haricots verts (alt sockerärtor eller thailändsk sparris) och låt det sjuda några minuter tills det nästan är färdigt.
8. Tillsätt hackad färsk koriander, melonbitarna och blåmusslorna. Sjud i någon minut. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar. Lägg i och sjud ytterligare 3-5 minuter. Smaka av med salt.
9. Servera soppan i melonskalen, gärna med en limeklyfta och bröd som tillbehör. Garnera soppan med basilikablad.
- TIPS! Ett alternativ till musslor är skalade räkor eller kokta havskräftor som tillsätts soppan strax före serveringen för att bli varma.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar