Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Utan onödigt krångel, och av enkla råvaror, gör du denna underbart goda fisksoppa som passar både till vadag som fest. Själva soppan kan du laga i god tid, men lägg ner fisken strax innan soppan ska avnjutas

Ingredienser

Instruktioner

Gör aiolin först. Rör samman creme fraiche med pressad vitlök och senap. Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla purjolöken fint. Ansa fänkålen. Dela den i 3-4 bitar och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs allt i en kastrull i lite matfett tills det är mjukt och glansigt. Tillsätt vatten, buljong, tomatkross, pressad citronsaft, lagerblad, socker och timjan. Låt soppan koka på svag värme ca 15 min. Skala räkorna.Dela fisken i indre bitar. Salta fiskenl ätt. Lägg ner fisken i soppan och lår den koka på svag värme i ytterlogare ca 3-5 min eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Lägg ner dill och räkor.Låt sedan soppan bli genomvarm inte koka. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.