Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med avokado- och grapefruktssalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrligt, starkt och friskt. Fruktsalsan förvandlar denna soppa till en annorlunda upplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i bitar och salta den. Skär fänkålen och löken i bitar.
  2. Salsa: Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv (gärna en filékniv). Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja. Fräs fänkål och lök hastigt i olja i en gryta. Håll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 min. Servera i skålar och lägg i salsan.
  3. Väl bekomme!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.