Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med hel tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Soppa med torsk, hoki eller liknande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Öppna burken med konserverade tomater och låt såsen rinna av. Dela lök och purjolök i bitar. Skär moroten i slantar. Strimla paprikan. Skiva potatisen i tunna skivor. Tina fisken så att den går att dela i bitar, ca 3 cm breda.
  2. Fräs löken i matolja i en stor gryta ca 5 min. Lägg i morotsslantarna mot slutet. Strö över buljongtärningen och tillsätt vattnet. Rör om och låt koka under lock i 5 min. Höj spisvärmen och lägg i potatisen. Späd eventuellt med mera vatten. Sänk till medelvärme när soppan kokat upp på nytt och låt koka i ytterligare 5 min.
  3. Lägg i fisken och tryck ner bitarna lätt. Lägg paprika och skärbönor ovanpå. Sjud 5 min. Lägg i tomaterna. Dela i halvor om de är stora. Tillsätt 1 msk pressad citron och ½ tsk timjan eller låt var och en smaksätta vid bordet. Rör om försiktigt och smaka av med salt.
  4. Servera med bröd och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.