- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Soppa med torsk, hoki eller liknande.
Instruktioner
- Öppna burken med konserverade tomater och låt såsen rinna av. Dela lök och purjolök i bitar. Skär moroten i slantar. Strimla paprikan. Skiva potatisen i tunna skivor. Tina fisken så att den går att dela i bitar, ca 3 cm breda.
- Fräs löken i matolja i en stor gryta ca 5 min. Lägg i morotsslantarna mot slutet. Strö över buljongtärningen och tillsätt vattnet. Rör om och låt koka under lock i 5 min. Höj spisvärmen och lägg i potatisen. Späd eventuellt med mera vatten. Sänk till medelvärme när soppan kokat upp på nytt och låt koka i ytterligare 5 min.
- Lägg i fisken och tryck ner bitarna lätt. Lägg paprika och skärbönor ovanpå. Sjud 5 min.
Lägg i tomaterna. Dela i halvor om de är stora.
Tillsätt 1 msk pressad citron och ½ tsk timjan eller låt var och en smaksätta vid bordet. Rör om försiktigt och smaka av med salt.
- Servera med bröd och ost.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar