Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med Taismak på Lake

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag ville se om man kunde göra något mer än att steka och stuva lake. Det blev väldigt bra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala moroten och slanta.
  2. Ansa och skölj purjo och skär i ca cm tjocka skivor.
  3. Skölj och dela paprikan i ca 1 x 1 cm;s bitar.
  4. Dela fisken i mindre bitar.
  5. Blanda kokosmjölk och vatten med alla kryddor förutom limebladen.
  6. Koka upp, lägg i morotsslantar och låt koka i ca 5 min, lägg i fisk, purjo, paprika och limeblad och låt koka i 5-8 minuter till.
  7. Servera med ett gott bröd!
  8. Tips: Om man har "sämre" bitar av fiskfilé t.ex. slaksida, går det utmärkt att använda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.