Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppe-gryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ett mellanting mellan fiskgryta och soppa. Äts i djupa tillrikar. Man kan byta ut grönsakerna, man behöver ju inte alls ha både aubergine och zucchini.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka schalottenlök + ev vitlök. Lägg åt sidan. Skala moroten och skär i smala strimlor. Skiva zucchinin och auberginen i tunna skivor eller halvmånar. Skala, flå och kärna ur tomaten.
  2. Fräs lök och vitlök i en gryta. Strö över stött saffran och söndersmulad dragon. Rör om. rör ner mjölet och späd med 2 dl vatten och koka upp på nytt. Lägg i en fiskbuljongtärning och alla grönsakerna, utom tomaten, inklusive sockerärter (ta några ur ett paket frysta) och strimlad blekselleri eller fänkål. Koka såsen några minuter.
  3. Lägg så ner gösfiléerna delade i stora bitar och tomatstrimlor. Koka sakta under lock några minuter tills fisken är klar.

Kommentarer (1)

  • anncatrin_wikblad 27 juli 2009

    Den är fullkomligt underbar! Jag brukar bara ha squash (gillar inte aubergine), jag hoppar över blekselleri/fänkål, men har i några tärnade potatisar. Sen brukar jag ha både vit fisk och lax. Båda mina kräsna ungar älskar denna gryta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.