Trä fiskbitar och grönsaker på spett, bryn och servera med luftigt ris.
Instruktioner
- Börja med såsen. Skölj och rensa paprikan. Skär den i små bitar. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i och fräs löken någon minut. Tillsätt paprikan och låt alltsammans bryna i 20 minuter.
- Skölj och torka av fisken. Skär den i lagom stora bitar, salta och peppra. Skölj zucchinin och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skölj tomaterna.
- Varva fisk, tomater och zucchini på spetten. Strö över mjöl. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i spetten. Stek spetten runt om, 5-10 minuter, tills de har fått fin stekyta.
- Rör den brynta paprikan, lök och grädde i en matberedare eller mixer. Häll över i en kastrull och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar och rör ner persiljan. Lägg upp spetten och servera med ris och sås bredvid.
- Fiskspetten blir extra festliga med t.ex. tonfisk eller sjötunga varvade med jätteräkor eller scampi och/eller bläckfisk. Skär upp räkorna innan du trär dem på spetten och ta bort den svarta tarmen.
- Rulla in förkokta, skalade jätteräkor i bacon och trä dem sedan på spettet. Det ger en salt, saftig och knaprig smak.
Publicerat den
31 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar