Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisktårta a´la Karl-erik

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Gräddtårte look a like.

Ingredienser

Instruktioner

Koka abborrarna hela, i vattnet tillsammans med salt och vitpeppar, låt svalna. Skala potatisarna och koka dem i lätt saltat vatten, låt svalna. Vispa grädden tills den tjocknat, rör försiktigt ned majonäsen, tillsammans med pepparroten. Rensa abborrarna, det går väldigt lätt att dra av skinnet och lägg försiktigt upp fileérna på en tallrik. Ta de kalla potatisarna o skiva dem i 8mm tjocka skivor. Ta ett tårtfat och lägg potatisskivor på botten av det i en rundel. Bred på lite pepparrotsgrädde. Lägg på ett lager av abborrfieérna pudra försiktigt med flingsalt, bred på ett lager av pepparrotsgrädde. Upprepa detta varv på varv tills du har slut på potatis och fisk. Se till så att pepparrotsgrädden räcker till sidorna o toppen på slutvarvet. Garnera sidorna med salladsblad. Garnera ovansidan med tomatklyftor och skivad gröngurka. Garnera med några dillkvistar, klart. Dina gäster blir garanterat förtjusta efter provsmakning.

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 9 augusti 2009

    Detta är ett recept efter min far (karl-erik) han komponerade denna tårta efter eget sinne. De som smakade på den var väldigt skeptiska tills första smakbiten passerat gommen. Då lät de alla, sig väl smaka av anrättningen. Lennart (receptarvtagaren)

  • mobi 1 december 2009

    Var bara tvungen att prova denna udda rätt och precis som du beskrev, först tvekan sedan succé. Det var ett tag sedan nu och det var synd att jag glömde ta en bild på tårtan innan vi åt. Full pott alltså, tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.