Hembakade bullar är ju alltid gott. Är de dessutom lite nyttiga, så är det ju ännu bättre.
Instruktioner
- Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda ner olivolja, honung, morötter, solroskärnor och salt. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
- Häll upp degen på mjölat bakbord och tillsätt lite extra mjöl. Knåda degen smidig och forma till ca 18 st bullar. Lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
- Pensla bullarna med lite vatten. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 12 minuter.
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt goda och mättande bullar. Ska baka dem idag, det blir min andra gång!