Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fjäderlätt chokladkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Detta är motsatsen till de tunga, mäktiga tryffeltårtorna. Denna kaka är verkligen fjäderlätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ihop med äggsmeten och rör ner kesella.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 min.
  4. Låt svalna och servera med lite naturell yoghurt smaksatt med honung och rivet skal av lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.