Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fjällkonfekt

(1 kommentar)  
Skriv ut

Fjällkonfekt ska ha en lite mör, sockrig konsistens, inte vara seg som kola.

Ingredienser

Instruktioner

Låt socker, smör, vaniljsocker, mjölk och kakao bubbelkoka i en vid kastrull. Koka tills smeten börjar tjockna och stelna, ca 30 minuter. Den är klar när man kan göra ett streck med sleven i smeten och den är trög. Häll ut smeten i en smörad långpanna, ca. 20 x 30 cm. Låt kallna. Bryt i bitar.

Kommentarer (1)

  • vema30 29 april 2010

    den blev god men det va ju inga 30 minuter som den behövde koka. jag kanske koka på för hög värme eller nåt men skulle lätt halvera tiden o då kanske ändå kokat för länge

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.