Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fjärekaka på mitt sätt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fick receptet av min kära styvmor. Jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av mjölken, som bör vara fingerljum, och rör till jästen löst sig. Tillsätt då resten av mjölken, rumsvarmt smör, socker. salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop degen tills den blir smidig. Dela i 8 bitar. Kavla ut dem till runda brödkakor, ca 3 mm tjocka. Lägg på smorda plåtar, eller bakplåtspapper, Nagga och låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Grädda en plåt i taget i 250-275 grader ca 7 minuter. Lägg på galler med bakduk över.
  3. Mycket gott med smör och ost till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.