Fruktigt och mustigt - en kombination som alla tycker om.
Saftiga päron och kryddig roquefortost - oslagbart till fläskkotletten.
Instruktioner
- Skala päronet och skär det i 4 klyftor. Ta bort kärnhuset och skär päronklyftorna i långa strimlor. Blanda päronstrimlorna med den färskpressade citronen. Smula roquefortosten grovt eller tärna den.
- Ta av persiljebladen från kvistarna och hacka dem fint. Hacka valnötterna grovt. Koka upp saltat vatten i en kastrull, till pastan.
- Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna. Stek kotletterna 3 min på ena sidan. Vänd dem och stek andra sidan 3 min.
- Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka enl paketets anvisningar. Lägg päronstrimlorna i stekpannan och låt dem fräsa med en kort stund, ca 1 minut.
- Salta och peppra fläskkotletterna och päronen i pannan. Lägg upp päronstrimlorna på kotletterna och lägg på den smulade osten. Lägg locket på stekpannan och ta pannan från plattan.
- Låt pastan rinna av. Lägg upp fläskkotletterna på förvärmda tallrikar. Lägg upp pastan. Strö över hackade valnötter och persilja och servera.
Publicerat den
16 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar