Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fjärilskotlett med päron och roquefort

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fruktigt och mustigt - en kombination som alla tycker om. Saftiga päron och kryddig roquefortost - oslagbart till fläskkotletten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronet och skär det i 4 klyftor. Ta bort kärnhuset och skär päronklyftorna i långa strimlor. Blanda päronstrimlorna med den färskpressade citronen. Smula roquefortosten grovt eller tärna den.
  2. Ta av persiljebladen från kvistarna och hacka dem fint. Hacka valnötterna grovt. Koka upp saltat vatten i en kastrull, till pastan.
  3. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna. Stek kotletterna 3 min på ena sidan. Vänd dem och stek andra sidan 3 min.
  4. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka enl paketets anvisningar. Lägg päronstrimlorna i stekpannan och låt dem fräsa med en kort stund, ca 1 minut.
  5. Salta och peppra fläskkotletterna och päronen i pannan. Lägg upp päronstrimlorna på kotletterna och lägg på den smulade osten. Lägg locket på stekpannan och ta pannan från plattan.
  6. Låt pastan rinna av. Lägg upp fläskkotletterna på förvärmda tallrikar. Lägg upp pastan. Strö över hackade valnötter och persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.