En festrätt som går bra att förbereda. Laxen serveras på grönsaksbädd.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolök och fänkål. Skala och strimla rotsellerin. Fräs grönsakerna i lite matfett tills de mjuknar utan att få färg. Krydda med salt och peppar.
- Lägg grönsakerna i en smord eldfast form. Krydda laxfjärilarna med salt och peppar. Lägg dem ovanpå grönsakerna. Stek dem mitt i ugnen ca 6-10 minuter, beroende på laxskivornas tjocklek.
- Koka upp vinet till såsen tillsammans med buljong och vatten. Låt det koka samman till cirka hälften. Tillsätt creme fraichen och låt såsen koka i ytterligare några minuter. Smaka av och rör ner finhackad dill.
- Skala räkorna och värm dem försiktigt i 1 msk smör och 2 msk vatten, de får inte koka. Garnera laxfjärilarna med räkor, rom och timjan. Bjud fisken tillsammans med sås och kokt potatis.
Publicerat den
30 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar