Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fjärilskotlett med sherrysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En festrätt som går bra att förbereda. Laxen serveras på grönsaksbädd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolök och fänkål. Skala och strimla rotsellerin. Fräs grönsakerna i lite matfett tills de mjuknar utan att få färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg grönsakerna i en smord eldfast form. Krydda laxfjärilarna med salt och peppar. Lägg dem ovanpå grönsakerna. Stek dem mitt i ugnen ca 6-10 minuter, beroende på laxskivornas tjocklek.
  4. Koka upp vinet till såsen tillsammans med buljong och vatten. Låt det koka samman till cirka hälften. Tillsätt creme fraichen och låt såsen koka i ytterligare några minuter. Smaka av och rör ner finhackad dill.
  5. Skala räkorna och värm dem försiktigt i 1 msk smör och 2 msk vatten, de får inte koka. Garnera laxfjärilarna med räkor, rom och timjan. Bjud fisken tillsammans med sås och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.